Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda

A Petőfi Kör Magyar Kultúregyesület több mint tíz éve működtet Hétvégi Iskolát Ingolstadtban azzal a céllal, hogy a városban és környékén elő magyarok éljék a magyar nyelvet, fejlesszék a gyermekek szókincsét, nyelvhasználatát.

HOGY is működik ez?

A gyermekek játékos formában, sok esetben projektmunka keretében ismerkednek meg a magyar kultúrával, hagyományokkal, s kellemes iskolai környezetben bővítik magyar nyelvismeretüket.
A pedagógusok kiemelten figyelnek arra, hogy a diákok a nyelvi különbségeket ne akadályként, gátlásként éljék meg, hanem olyan lehetőségként értelmezzék, melyet saját-, és egymás kölcsönös fejlődésére fordíthatnak.

A tanórák interaktív módon, a gyermekek egyéni fejlődésére és érdeklődésére fókuszálva négy csoportban (óvoda, iskolaelőkészítő, első/második osztály, és felső tagozat) zajlanak.

Az iskola diplomás pedagógusai folyamatos biztatást adó lámpásként világítják meg a gyermekek számára a magyar nyelv megismeréséhez vezető csodálatos utat. Legnagyobb ajándék számukra a gyermekek nevetése, tudásvágytól csillogó szeme, melyek azt az üzenetet hordozzák: Köszönjük.

A 2018/19-es tanévtöl a konzuli modellnek megfelelöen a tanév végén az okatatást rendszeresen látogató tanulók tanusítványt kapnak a fökonzulátustól, amellyel elismertethetik önkéntes tanulmányi teljesítményüket bajorországi iskolájukban.

További információk: Erös Cecilia; info.petoefi.koer@gmail.com

A jelentkezési lapokat a következö tanévre 2021/2022 itt tölthetitek le:

 

 

Szakmai  továbbképzés a Káva Mühellyel:

„A ingolstadti csoportnak a Tengerpart című drámaóránkat visszük. Ez egy olyan színházi játék, ami a közöny és az emberség fogalmait vizsgálja egy helyzeten keresztül.

A kiindulásul szolgáló helyzetnek van valóságalapja, egy újságcikk volt az apropója.

A saját élményű játék arra ad lehetőséget, hogy a résztvevők megértsék-megérezzék, mit jelent valójában a komplex drámában a közös gondolkodás és a részvétel.

Színházi eszközök segítségével együtt vizsgálunk meg egy olyan emberi helyzetet, ami egyszerre nagyon abszurd és nagyon hétköznapi“

A 2021/22-as tanév idöpontjai:

 

február 12.​

március 12.

március 26.

április 2,

április 30,

május 14,

május28,

június 25.

július 9.

július 23.

 

Az okatatás 9.00-11.15 -ig tart 

Helyszín: Reuchlin-Gymnasium

Gymnasiumstraße 15, 85049 Ingolstadt

DSC_0047.JPG
DSC_0067.JPG
IMG_0310.JPG
DSC02849.JPG
DSC02864.JPG

Baba-Mama Csoport

Az Ingolstadti Hétvégi Magyar Iskola és óvoda mellett magyar nyelvü Baba-Mama Csoport is müködik Ingolstadtban A babás klubtali minden héten pénteken 10:30 és 12:00 között van a belvárosban a Burgerhaus Alte Post C4-es termèben.
 

Cím: Kreuzstr.12
 

Facebook: Ingolstadti Baba-Mama-Kisgyerek Klub